Asunnon vuokraus – Vuokralaiselle

Hyvän vuokra-asunnon löytäminen Joensuussa on kohtuullisen haastava varsinkin pienten asuntojen osalta ajoittaisen kovan kysynnän vuoksi. Oikea sijainti, hyvä kunto ja sopiva hintataso ovat elementtejä, joiden yhteensovittaminen voi olla haastavaa. Monesti joudutaan tekemään kompromisseja jostakin osa-alueesta. Asuntovälitys Kotoset välittää vuokra-asunnot Joensuussa. Vuokranantaja joko valitsee vuokralaisen tai me teemme asunnon vuokraus päätöksen vuokranantajan ohjeistuksen mukaisesti. Kun asukkaalle löytyy sopiva asunto, allekirjoitetaan vuokrasopimus ja vuokralainen voi alkaa valmistautua muuttoon.

Me olemme välitysliike ja palvelemme yhtä lailla niin vuokralaista kuin vuokranantajaakin. Haluamme, että kaikki on asunnon vuokrauksessa ja vuokrasuhteessa avointa ja reilun pelin hengessä tehtyä. Suosittelemme esimerkiksi tekemään huoneiston kuntotarkastuksen dokumentoidusti niin sisälle muutettaessa kuin vuokrasuhteen päätyttyäkin. Kaikki asiat kannattaa mieluummin sopia tarkasti ja käydä läpi ennalta. Näin vähennetään mahdollisuutta epäselville tilanteille. Saumaton yhteistyö ja yhtäläinen näkemys asumisasioissa ovat varmasti tavoitteena niin vuokralaisen, vuokranantajan kuin välitysliikkeenkin kannalta katsoen. Siten asunnon vuokraus on mielekäs tapahtuma jokaiselle.

Me välitysliikkeenä olemme aluehallintoviraston valvonnan alaisia ja lisäksi olemme sitoutuneet noudattamaan alalla vallitsevaa hyvää vuokratapaa. Oheisen linkin kautta pääset lukemaan Suomen vuokranantajien julkaiseman Hyvä vuokratapa – oppaan, jossa on paljon hyödyllistä tietoa vuokralaiselle kuin myös vuokranantajallekin.

Silloin tällöin vuokra-asunnon kunnossa tapahtuu muutoksia joko normaalin kulumisen ja vuosien tuoman vaikutuksen myötä. On myös mahdollista, että asunnossa rikkoutuu vahingossa jotain. Hyvän vuokrasuhteen kannalta on tärkeää, että rikkoontumisista tai asunnossa ilmenneistä vioista ilmotetaan mahdollisimman pian. Asioiden pitkittyessä ne monesti myös mutkistuvat. Suomen vuokranantajat ovat laatineet kattavan ohjeistuksen vuokrahuoneiston tavanomaiseen kulumiseen liittyen. Tämäkin opas kannattaa vuokra-asioiden kanssa tekemisissä olevien lukaista läpi. Vuokralaisen on myös tärkeää huolehtia, että laaja kotivakuutus on voimassa heti asuntoon muutettaessa. Joskus voi käydä niin, että vakuutus otetaan alkavaksi 1.päivä muuttokuukautta, mutta vuokranantajalta saakin avaimet vaikkapa 27.päivä ja vakuutus ei olekaan vielä voimassa.

Välityksessämme olevat vuokra-asunnot löydät helposti vapaat kohteemme-sivujen kautta tai facebook-sivuiltamme. Käythän tykkäämässä sivustamme niin jatkossa pysyt paremmin kartalla vuokra-asuntotilanteesta vapautuvien huoneistojen osalta.